Kinderpizza
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Kinderrecept, Anders
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Saus
Snipper ui en pers de knoflook.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de ui en knoflook.
Voeg gedroogde basilicum en de tomaten toe, druk ze stuk met een spatel, breng dit alles aan de kook.
Zeef de saus boven een kom, druk met een lepel de stukjes erdoor.
Schenk de gezeefde saus samen met de verse basilicum terug in de pan en laat nog ca. 15 minuten inkoken tot de gewenste dikte.
Breng eventueel nog op smaak met wat peper.
Bodem
Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht oven op 200).
Snijd de kaas in kleine stukjes en laat het een paar minuten opwarmen in de oven tot het gesmolten is.
Haal uit de oven en roer de kaas met een vork door tot het egaal is.
Meng dit met ei, kruiden en amandelmeel, voeg desgewenst wat zout toe.
Roer tot het geheel een stevige massa wordt.
Leg deze massa op een vel bakpapier en dek af met bakpapier.
Druk aan met de handen tot een ronde platte pizzavorm.
Verwijder het bovenste bakpapier en bak de bodem 12 minuten in de oven tot het bruin is.
Beleg
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de tomaten, champignons en olijven in plakjes.
Bak de champignons eerst even op, zodat het vocht eruit is. Anders wordt de pizzabodem vochtig.
Verdeel nu eerst de saus over de pizzabodem.
Beleg de pizza met de ui, paprika, tomaten, champignons en olijven, en voeg als laatste de kaas toe.
Bak het geheel nog 5 minuten in de oven.
Tip van diëtist Carla Geesink: van deze pizza kan je makkelijk met z’n vieren eten, het vult enorm. Met een salade of rauwe worteltjes ernaast is het een volledig maaltijd.