Kipdijbeenfilet met groentelinten en tuinkersdressing
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de courgette en was of schil de wortel. Schaaf of snijd de groenten in lange linten met een dunschiller, mandoline, kaasschaaf of spiraalsnijder. Doe de groentelinten in een kom, besprenkel met olie, zout en (chili)peper en zet opzij.
Verwarm olie of boter in een bakpan. Spreid de kipdijbeenfilet uit, kruid met peper en bak op een middelhoog vuur in 10-12 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe tegen aanbakken.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de ui, knoflook, wortel- en courgettelinten kort op een hoog vuur.
Snijd de verse peterselie klein. Klop een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, de helft van de peterselie en tuinkers en druppel de vinaigrette over de groenten.
Serveer de groentelinten met de kipdijbeenfilet en garneer met de overgebleven peterselie.
Foto: Ekomenu