Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Bereiding

Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de sojasaus, de sambal en de uitgeperste knoflook.

Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Snijd het stukje komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van.

Maak van de serehstengels mooie spiesjes door de stengels bij te snijden en puntig te maken.

Rijg de blokjes kip aan de serehstengels of gebruik satéprikkers.

Bak de kip onder de hete grill, op de barbecue of in een koekenpan in ca. 6 minuten gaar.

Geef er de koriander-komkommersalsa bij.

Lekker met ijsbergsla, augurk en tomaat en 1 grote gepofte aardappel (reken hiervoor dan zo'n 15 gram koolhydraten extra).

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels sojasaus
  • mespunt sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 1/4 komkommer
  • stukje rode peper
  • 5 takjes koriander
  • 8 serehstengels of houten satéprikkers

Koolhydraten 11,2 g
waarvan suikers 10,1 g
Vet 3,9 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 31,7 g
Vezels 0,4 g
Groente 50 g
Kcal 209
Zout 0,56 g