Bereiding

Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.

Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.

Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.

Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.

Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.

Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.

Warm het goed door. Maak de rijst op smaak met de basilicum en een beetje zout.

Ingrediënten

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 gram worteltjes
  • 125 gram peultjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • basilicum

Koolhydraten 50 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 25 g
Vezels 7 g
Groente 210 g
Kcal 389
Zout 0,1 g