Knapperige salade

Bereiding

Scheur ½ friséesla in stukjes.

Snijd ¼ komkommer, 1 tomaat en 100 g champignons in stukjes.

Meng de groenten met 2 eetlepels waterkers (of radijsscheuten).

Meng voor de dressing 5 eetlepels groentebouillon met 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel olie en 2 eetlepels gehakte peterselie.

Breng op smaak met peper.

Snijd 75 g tonijn uit blik (in water), in blokjes en strooi over de salade.

Besprenkel met dressing.

Serveer daarbij 1 sneetje volkorenbrood per persoon.

Ingrediënten

  • 200 g gemengde sla
  • ¼ komkommer    
  • 1 tomaat    
  • 100 g champignons    
  • 1 handvol waterkers of radijsscheuten    
  • 5 eetlepels groentebouillon
  • 3 eetlepels azijn, alle soorten    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt      
  • Peper     
  • 75 g tonijn, uit blik, in water, uitgelekt    
  • 4 sneetjes volkorenbrood    

Koolhydraten 15,2 g
waarvan suikers 2,1 g
Vet 4 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 10,5 g
Vezels 3,8 g
Groenten 120 g
Kcal 148
Zout 0,72 g