Komkommer-kerrie-roerbakschotel
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snijd de komkommers overlangs doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in smalle boogjes.
Snijd de bloemkool in roosjes en rasp die met een grove rasp tot kleine stukjes, ongeveer de grootte van rijst. Een keukenmachine gaat nog sneller.
Bak het gehakt rul in een anti-aanbakpan (geen vet nodig).
Snipper de uien en bak deze even mee.
Voeg toe: kerriepoeder, melk, water, half bouillonblokje en komkommer en laat 2 – 3 minuten koken.
Bind de saus met de johannesbroodpitmeel en laat nog 1 minuut koken.
Doe er een klein scheutje ketjap door.
Haal van het vuur en meng de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor.
Garneer met takjes dille (ook echt voor de smaak) en serveer.
Pas op: dit gerecht is niet goed op te warmen omdat de bloemkool dan te zacht wordt.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten