Koolhydraatarme sushi
- Bijgerecht, Koolhydraatarm, Anders
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Rasp de bloemkool, wortel en ui grof en blancheer dit 4 minuten in kokend water.
Giet het water af en spoel namet ijskoud water tot volledig afgekoeld.
Wring de bloemkoolmix uit in een schone theedoek.
Klop de eieren en bak dit in een beetje olie in een pan tot een omelet.
Snijd de omelet, komkommer, avocado en mango in reepjes en roer dit door ½ eetlepel mirin azijn.
Voeg het restant van de mirin azijn en de sesamolie aan de bloemkoolmix toe.
Leg de norivellen klaar op sushimat en verspreid de bloemkoolmix gelijkmatig.
Voeg de reepjes mango, komkommer, avocado en omelet toe.
Rol de sushi.
Snijd de sushirolletjes in plakken van ongeveer 1½ cm.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten