Koolraap frietjes met een kalfsburger
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Doe de koolraap frietjes in een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder en peper.
Breng water aan de kook voor de linzen. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan. Kook voor 15 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet of droog met een sla centrifuge. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, mosterd en peper.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar in 10 minuten. Bak de Beluga linzen met de ui en hamburgers mee (houd wel van elkaar gescheiden).
Meng de salade met de Beluga linzen. Garneer met de dressing.
Serveer de hamburger met de koolraap frietjes en salade ernaast.
Tip: Lekker met een knoflooksausje ernaast.