Koolraapnoedelsoep
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de eieren. Kook in 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan.
Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Schil intussen de gember en rasp fijn. Maak een marinade van de sojasaus, gember en olie. Leg vervolgens de eieren erin.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verhit bakolie in een braadpan of soeppan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg vervolgens de aubergine toe en bak circa 5 minuten.
Spoel de mais in een zeef af onder de kraan. Was de spinazie en voeg samen met de mais toe aan de pan (bewaar wat spinazie om het gerecht mee te garneren).
Schenk het water erbij, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper zodra het water kookt het vuur.
Schil de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 centimeter breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraapplakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noedels).
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de koolraapnoedels al omscheppend in circa 3 minuten beetgaar.
Doe de koolraapnoedels bij de soep en garneer met de gemarineerde eieren, een beetje spinazie en de pinda's.
Tip: Ook erg lekker met verschillende toppings, zoals paddenstoelen, bosui, kiemen en sesamzaadjes.