Kruidige aardappel-bonensalade

Bereiding

Kook 650 g ongeschilde aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

Snipper voor de dressing 1 ui en meng met 250 g magere yoghurt en 4 eetlepels augurkensap en breng op smaak met peper.

Giet de aardappelen af, schil ze en snij in schijfjes. Meng de aardappelschijfjes met de dressing en laat marineren.

Was 1 bosje radijsjes, snijd 3 augurken in plakjes. Laat 1 blik witte bonen (250 g uitlekgewicht) uitlekken en schep met de radijsjes en augurk door de salade. 

Hak ½ bosje bonenkruid (of peterselie of bieslook). Breng de salade op smaak met bonenkruid, peper en zout.

Ingrediënten

  • 650 g aardappelen, rauw    
  • 1 ui    
  • 250 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • 4 eetlepels augurkensap     
  • 1 bosje radijzen    
  • 3 kleine augurken, zuur    
  • 250 g witte bonen, uit blik    
  • ½ bosje bonenkruid of peterselie of bieslook  
  • peper naar smaak 

Koolhydraten 41,7 g
waarvan suikers 6 g
Vet 1,4 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 11,1 g
Vezels 7,8 g
Groenten 150 g
Kcal 241
Zout 0,7 g