Lamsstoofpot met pompoen

Bereiding

Snijd het lamsvlees in blokjes.

Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Bak het vlees met de garam masala en het kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.

Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en stoof het gerecht in ca. 50 minuten gaar.

Maak het op smaak met peper en wat citroensap.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 600 g pompoen
  • 300 ml bouillon
  • 200 g lamsvlees
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • citroensap

Koolhydraten 11,1 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 27,4 g
waarvan verzadigd 9,3 g
Eiwit 22,5 g
Vezels 4,7 g
Groente 300 g
Kcal 389
Zout 1,8 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!