Lekkernijen van Neptunus

Bereiding

Rasp de schil van  de halve citroen.

Meng 4 eetlepels slasaus en 70 g magere yoghurt (0% vet) met 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 mespunt citroenschil.

Bak 200 g gepelde garnalen in 1 eetlepel olijfolie ca. 4 minuten rondom.

Breng op smaak met peper, chilivlokken en 1 snufje citroenschil.

Scheur een paar slablaadjes in stukken en serveer de garnalen met de aïoli en sla.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroenrasp (2 mespuntjes)    
  • 4 eetlepels slasaus    
  • 70 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • 2 teentjes knoflook, geperst        
  • 200 g garnalen, roze, bereid    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • Peper    
  • Chilivlokken   
  • 2 blaadjes sla

Koolhydraten 5 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 2
Eiwit 22 g
Vezels 0,5 g
Groente -
Kcal 242
Zout 2,9 g