Lente in je bowl
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog.
Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met zout, (chili)peper en paprikapoeder.
Was de rijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
Schil de wortel en rasp fijn. Pel en snipper de ui heel fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Was de spinazie, verwijder de worteltjes en laat goed uitlekken in een zeef.
Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes Houd je niet van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes. Was de limoen en rasp de schil. Pers het sap eruit. Klop een dressing van olijfolie extra vierge, sojasaus (of tamarisaus), limoensap, rode peper.
Schik alle ingrediënten in een mooie kom en druppel de dressing erover. Garneer met cashewnoten en de krokant gebakken kikkererwten.
Tip: Je kunt de kikkererwten ook roosteren in de oven als je dat makkelijker vindt.