Lijnzaadcrackers
- Ontbijt, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 16
Bereiding
Meng het sesamzaad en de zonnebloempitten met de gebroken lijnzaad in een kom en voeg hier ook kruiden naar keuze aan toe.
Voeg het water toe en laat dit geheel ongeveer 30 minuten staan, tot het water geheel is opgenomen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en leg hier nog een vel bakpapier overheen. Verdeel het mengel met een deegroller of fles goed over de bakplaat en maak het zo dun mogelijk.
Haal het bovenste vel bakpapier eraf en bak de plak 25 minuten in de oven tot de plak knapperig wordt.
Snijd de plak in gelijke kleinere crackers en laat het goed afkoelen. Als de cracker na afkoelen nog niet helemaal knapperig zijn, doe ze dan nog even terug in de oven waardoor de onderkant ook droog en knapperig wordt.
Bewaar de crackers in een afgesloten trommeltje, zo zijn ze ongeveer 2 weken houdbaar.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten