Linzen-pompoenschotel
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit bakolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Doe de pompoenblokjes en paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op een middelhoog vuur.
Voeg een scheutje water toe en laat de groenten – afgedekt - ongeveer 15 minuten stoven totdat ze beetgaar zijn.
Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan. Meng de linzen door het pompoenmengsel en warm het geheel goed door.
Laat de tonijn uitlekken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken.
Voeg de spinazie, tonijn en (chili)peper toe aan de pan en warm 1 minuut mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn (bewaar wat spinazieblaadjes voor garnering).
Serveer de linzenschotel lauw of warm. Garneer met wat spinazieblaadjes.
Tip: De linzenschotel is ook erg lekker met verse koriander of munt.