Linzensalade
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 130 ºC.
Snijd de tomaatjes doormidden en leg met de velkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, verdeel de takjes tijm (of gedroogde tijm) en bak 20 minuten in de oven. Laat daarna de tomaatjes in de warme oven staan, maar zet de oven uit.
Snijd de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en wat zout. Laat dit mengsel even staan om de ui zacht te laten worden.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken, meng met de olijfolie, knoflook en peper.
Voeg de uienringen en de verse kruiden bij de linzen en schep voorzichtig om. Proef en breng zo nodig op smaak met wat peper en zout. Laat alle smaken lekker mengen door de schaal af te dekken en een tijdje te laten staan. De uien worden nu extra zacht en minder scherp van smaak.
Schep de linzen op een grote schaal. Haal de rest van de tomaatjes uit de oven. Verdeel samen met de in blokjes gesneden feta over de salade.