Loempia's met biefreepjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook.
Haal de koolbladeren van de kool zonder ze te scheuren. Je kunt dit het beste doen door eerst de bladeren los te snijden aan de onderkant en vervolgens vanaf de bovenkant de bladeren voorzichtig eraf te rollen. Zorg ervoor dat je per persoon ongeveer 3 of 4 hele bladeren hebt.
Kook de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Schep ze vervolgens met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Was en snijd de komkommer, wortels en overgebleven kool klein en besprenkel met citroensap. Dep het vlees droog met keukenpapier. Was de adukibonen in een zeef onder de kraan.
Verhit bakolie in een wok en roerbak eerst de biefreepjes 1-2 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en schep uit de pan.
Doe de fijngesneden kool, wortels, adukibonen en komkommer in de pan en roerbak 8-10 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur daarna laag, doe de biefreepjes terug in de pan en voeg de chilisaus toe.
Vul de koolbladeren met het bief-groentemengsel en vouw ze dicht. Dit kun je het beste doen door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de bovenkant en onderkant van het blad. Draai de koolloempia’s om en leg ze op de naad.
Serveer de loempia’s met de overgebleven vulling en garneer met pinda's. Voeg desgewenst extra chilisaus toe.
Tip: Ook erg lekker met geroosterde sesamzaadjes of nootjes.