Maaltijdsalade met avocado
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de gele bietjes. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Kook de bietjes, afgedekt, in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Snijd de sla klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken of gebruik een slacentrifuge.
Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Pel de ui en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.
Klop een dressing van yoghurt, mosterd en olijfolie extra vierge. Proef en breng op smaak met peper.
Hussel de sla, ui, tomaatjes en gele bietjes door elkaar. Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix dan eerst goed af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Serveer de salade op een grote schaal en verdeel de avocado, zadenmix en tonijn erover. Druppel tenslotte de dressing erover.
Tip: Ook erg lekker met olijven of augurken en een beetje mayonaise door de salade.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten