Macaronitaart
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook de macaroni in 7 minuten beetgaar, giet daarna het water af en laat uitlekken.
Snijd intussen de prei in dunne ringen en spoel goed af onder de kraan. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de prei zacht (circa 5 minuten). Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
Klop de eieren met de geraspte kaas en melk los in een grote kom (bewaar een beetje kaas om over de taart te strooien). Schep de gebakken prei en macaroni erdoor. Verdeel het mengsel in een ingevette taartvorm of ovenschaal en druk het geheel een beetje aan. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Was de tomaat en snijd de helft in dunne plakjes en de overige helft in stukjes, houd van elkaar gescheiden. Leg de uienringen en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in een cirkel op de macaronitaart. Houd wat tomaat en ui over voor de salade.
Bak de macaronitaart 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het eimengsel gestold is.
Maak intussen de salade. Was de sla en laat goed uitlekken. Meng de sla met de overgebleven tomaat en ui. Serveer de macaronitaart met de salade.
Tip: Deze macaronitaart is ook erg lekker met (vegetarische) spekreepjes of champignons! Voeg voor nog meer smaak ook eens een teentje knoflook toe.