Marokkaans stoofpotje met couscous
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Bestrooi de blokjes kipdijbeenfilet met de helft van de ras el hanout en peper. Verhit bakolie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
Schil de regenboogpenen en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten. Voeg de penen en ui toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Voeg het water, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.
Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Houd de rasp apart voor later.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Voeg naar smaak citroensap toe.
Serveer de stoof met de volkoren couscous en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met citroenrasp.
Tip: Deze Marokkaans stoofpot is ook lekker als je nog wat verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.