Marokkaanse groenten
- Lunch, Glutenvrij, Suikervrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Verwarm de over voor op 220 °C.
Snijd de ui en tomaat in grove stukken en plaats deze in de ovenschaal.
Snijd vervolgens de paprika en wortel in kleine stukjes en voeg deze samen met alle specerijen en de uitgeperste knoflook toe.
Sprenkel de olijfolie over de groenten en bak het geheel 30 minuten in de oven. Hussel tijdens het bakken de groeten af en toe om.
Doe vervolgens alle geroosterde groenten in een pan en voeg hier 150 ml water aan toe.
Breng alles aan de kook en doe er vervolgens de kikkererwten bij, kook het geheel nu 30 minuten en voeg zo nodig extra peper of specerijen toe.
Roer de harissa goed door de yoghurt.
Bestrooi de groenten met verse peterselie en serveer met het harissasausje.
Eet smakelijk!