Marokkaanse groentestoof
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
Pel en snipper de ui. Was de courgette en aubergine en snijd in stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan.
Verhit bakolie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de ui en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de courgette, pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe.
Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.
Tip: Ook erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.