Mexicaanse bowl
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf.
Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar).
Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maiskorrels taai.
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een droge koekenpan en bak het gehakt met de ui en knoflook rul.
Spoel de zwarte bonen goed af onder de kraan en bak met het gehakt mee. Proef en breng op smaak met cajunkruiden en peper.
Snijd de maiskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd in blokjes.
Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes of blokjes.
Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.