Mijtertjes van bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Neem een plakje bladerdeeg. Vouw een driehoek van het deeg en vouw de onderste punten over elkaar zodat je de vorm van een mijter verkrijgt.

Vouw weer open en prik het achterste gedeelte (waar je punten overheen vouwt) in met een vork.

Schil de appel en snij in kleine stukjes en leg op het ingeprikte gedeelte.

Vouw het mijtertje dicht en vorm van de restanten bladerdeeg twee strookjes. Maak hiervan een kruis op de mijter.

Besmeer de mijter met losgeklopt eidooier om een mooie kleur te bekomen tijdens het afbakken.

Bak voor 10-15 minuten af in de oven. 

Tip: Door bladerdeeg in te prikken met een vork voorkom je dat dát gedeelte lucht vasthoudt en zich ‘opblaast’. De lucht tussen de vele laagjes (mille-feuille) kan via de gaatjes ontsnappen.

Voor een tussendoortje bevat dit gerecht vrij veel koolhydraten, maar het kan goed als lunchgerecht.

Ingrediënten

Voor 1 mijtertje:

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 grote appel, zonder schil
  • 1 eidooier
  • bakpapier

Koolhydraten 31,5 g
waarvan suikers 15 g
Vet 23,8 g
waarvan verzadigd 9,9 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 2,5 g
Groente - g
Kcal 370
Zout 0,62 g