Miso-wortelnoedels met kip

Bereiding

Verhit bakolie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 minuten. Voeg het water en het miso tablet toe en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.

Schrap intussen de wortels en schaaf in lange linten (noedels). Verwijder de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).

Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Pel de knoflook. Bestrooi de kip met peper. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin.

Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak het witte deel van de paksoi samen met de paprikareepjes circa 5 minuten in dezelfde koekenpan en voeg daarna toe aan de soeppan.

Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Verwarm de bonen en het groene blad van de paskoi nog 5 minuten mee met de soep.

Snijd de verse koriander fijn. Schep alles in mooie kommen en verdeel de kip en verse koriander erover.

Tip: Ook lekker met gesneden chilipeper en sesamolie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 miso tablet
  • 200 g wortels
  • 1 paksoi
  • 1 puntpaprika
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
  • 200 g zwarte bonen
  • 5 g verse koriander
  • 2 eetlepels bakolie
  • 500 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 12
Vet 35 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwitten 26 g
Vezels 11 g
Groente 350 g
Kcal 534
Zout 2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!