Nasi goreng van bloemkool

Bereiding

Maal de bloemkoolroosjes fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan wat langer).

Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember rasp en kipblokjes toe en roerbak in circa 5 minuten gaar.

Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.

Roerbak op een hoog vuur de nasigroenten in dezelfde pan. Breng op smaak met komijnpoeder en (chili)peper.

Verwarm bakolie in een andere koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst met de kurkuma rasp beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur. Verwarm de kip mee en schep regelmatig om.

Roer de gebakken bloemkoolrijst, kip en nasigroenten door elkaar. Of serveer de rijst, kip en groenten naast elkaar.

Tip: Houd je van pittig eten? Voeg dan verse sambal of een verse peper toe.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Ook lekker, ons andere recept voor koolhydraatarme nasi

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gember, rasp
  • 1 theelepel kurkuma, rasp
  • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
  • 500 g nasigroenten
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 22 g
waarvan suiker 5 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 27 g
Vezels 11 g
Groente 425 g
Kcal 522
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!