Ontbijtwafels met granaatappel

Bereiding

Meng het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk met wat zonnebloemolie.

Giet een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

Snijd de banaan in plakjes. Serveer de wafels met de plakjes banaan, granaatappelpitjes en een snufje kaneel.

Liever een hartig ontbijt, gebruik dan bijvoorbeeld kipfilet en tomaat als topping op de wafel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 80 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 80 g kwark
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 1 banaan (topping)
  • 30 g granaatappelpitjes (topping)
  • snufje kaneel

Koolhydraten 40,5 g
waarvan suikers 15,3 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 5,9 g
Groente 0 g
Kcal 277
Zout 0,14 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!