Oosterse soep met eierlinten
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel de ui en snijd in partjes. Was de paksoi en snijd in kleine reepjes. Scheid hierbij het witte en groene gedeelte en zet opzij.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook voor de soep.
Verhit bakolie in een grote soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg daarna de kastanjechampignons, paprika en het wit van de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.
Blus af met de sojasaus en groentebouillon en laat afgedekt zachtjes koken.
Klop de eieren los. Verhit bakolie in een koekenpan en bak een dunne omelet. Snijd vervolgens in linten.
Kook het groene blad van de paksoi de laatste 3 minuten met de soep mee. Voeg vlak voor het serveren de eierlinten toe aan de soep.
Hak de pinda's grof. Verdeel de Oosterse soep in mooie kommen en garneer met de pinda's.
Tip: De soep is ook lekker met taugé, koriander of citroenblad.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten