Orzo met krokante peterseliekruim en pijnboompitten
- Hoofdgerecht, Veganistisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom de peterselie, de knoflook en de panko. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Bak het pankomengsel in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur in 1 - 2 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en bewaar tot serveren. Bewaar de koekenpan voor de volgende stap.
Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als stap 1. Bak de rode puntpaprika helften, met deksel op de pan, 11 - 14 minuten op middel tot hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Peruaanse kruidenmix 1 minuut. Voeg de orzo en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 200 ml water toe en kook 7 - 9 minuten, of tot de orzo het water heeft opgenomen. Voeg de helft van de kookhaver toe en roer goed door. Laat de orzo, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur koken (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog is.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng in een saladekom een dressing van per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/4 el extra vierge olijfolie. Meng de slamix en de cherrytomaten door de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp 1/4 tl nootmuskaat per persoon met een fijne rasp boven de pan met orzo. Voeg de overige kookhaver en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de orzo. Roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg 2 paprikahelften op 1 bord en verdeel de orzo hierop. Verdeel de salade ernaast. Garneer de maaltijd met het pankomengsel en de pijnboompitten. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.
Foto: Green Chef