Pasta met spinaziepesto
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verhit bakolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten.
Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
Voeg de soja cuisine en spinazie-/pijnboompittenpesto toe aan de groenten, meng het goed door elkaar en verwarm kort mee.
Doe de babyspinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met peper.
Serveer de pasta met een flinke schep saus.
Tip: Lekker met geroosterde pijnboompitjes.