Pastafrittata met tomatensaus

Bereiding

Kook 200 g fusilli zoals aangegeven op de verpakking beetgaar. Snipper 1 sjalot.

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Giet de pasta af.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak daarin de sjalot en paprika ca. 2 minuten.

Voeg de pasta toe en bak kort mee. Laat 1 blikje maïs (140 g uitlekgewicht) uitlekken en voeg toe.

Kluts 8 eieren met 50 ml koolzuurhoudend mineraalwater en breng goed op smaak met peper en nootmuskaat.

Doe de eieren in de pan en laat op middelhoog vuur ca. 20-25 minuten met een deksel op de pan stollen.

Breng voor de saus 500 g gezeefde tomaten aan de kook.

Breng op smaak met 1 eetlepel pizzakruiden, peper, 1 eetlepel paprikapoeder en een scheutje tabasco.

Serveer de pastafrittata met tomatensaus.

Ingrediënten

  • 400 g gezeefde tomaten  
  • 200 g volkorenpasta, ongekookt
  • 3 paprika’s: 1 gele, 1 rode en 1 groene    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 90 g maïs, uit blik, uitlekgewicht    
  • 8 middelgrote eieren
  • 50 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • 1 sjalot 
  • 1 eetlepel paprikapoeder    
  • peper
  • nootmuskaat

Koolhydraten 44,9 g
waarvan suikers 12,1 g
Vet 16,2 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 22,5 g
Vezels 8,3 g
Groenten 200 g
Kcal 430
Zout 0,81 g