Pastinaaktagliatelle
- Hoofdgerecht, Vis
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en halveer de tomaatjes. Leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat en bestrooi royaal met tijm. Rooster de tomaatjes tot ze rimpelig worden (circa 20 minuten).
Breng een pan met water aan de kook. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan.
Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten mee. Roer dan de tonijn en de crème fraîche erdoor, dek de pan af en verwarm 5 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper.
Schil en schaaf de pastinaak in lange, dunne linten (tagliatelle). Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak hierin de pastinaaklinten 2 tot 3 minuten op een hoog vuur.
Serveer de pastinaaktagliatelle met een schep tonijnroomsaus en verdeel de gekleurde tomaatjes erover.
Tip: Ook erg lekker met spinazie of basilicum.