Penne met venkelgehaktballetjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Verwarm de bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten mee.
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Rol intussen kleine gehaktballetjes van het venkelgehakt en voeg ze toe aan de pan bij de groenten. Bak de gehaktballetjes al omscheppend gaar.
Voeg de tomatenstukjes, spinazie en een scheutje kookvocht toe. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng de saus op smaak met peper.
Serveer de volkoren penne met de venkelgehaktballetjes in courgette tomatensaus.
Tip: Erg lekker met een frisse salade ernaast.