Pittige runderschotel
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Aantal personen: 6
Bereiding
Snij 600 g lendenbiefstuk eerst in dunne plakken en daarna in repen.
Braad het vlees in 3 porties in telkens 1 theelepel hete olie flink aan, breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet apart.
Snipper 2 uien en hak 2 rode pepers fijn. Snij 1 rode en 1 groene paprika in stukjes.
Bak de paprika ca. 3 minuten in het hete braadvocht. Voeg de uien en spaanse peper met 2 geperste teentjes knoflook toe en bak kort mee.
Blus af met 1 groot blik gepelde tomaten (850 ml) en 500 ml groentebouillon en breng op smaak met zout en ½ theelepel paprikapoeder.
Druk de tomaten iets fijn en breng alles aan de kook. Laat ca. 10 minuten met een deksel op de pan garen.
Laat ondertussen 1 pot witte bonen (400 g uitlekgewicht) uitlekken. Snij 400 g tomaten in blokjes.
Doe beide in de pan erbij en laat nog eens ca. 5 minuten garen. Voeg het vlees weer toe, verwarm en breng op smaak.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.