Pittige runderschotel

Bereiding

Snij 600 g lendenbiefstuk eerst in dunne plakken en daarna in repen.

Braad het vlees in 3 porties in telkens 1 theelepel hete olie flink aan, breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet apart.

Snipper 2 uien en hak 2 rode pepers fijn. Snij 1 rode en 1 groene paprika in stukjes.

Bak de paprika ca. 3 minuten in het hete braadvocht. Voeg de uien en spaanse peper met 2 geperste teentjes knoflook toe en bak kort mee.

Blus af met 1 groot blik gepelde tomaten (850 ml) en 500 ml groentebouillon en breng op smaak met zout en ½ theelepel paprikapoeder.

Druk de tomaten iets fijn en breng alles aan de kook. Laat ca. 10 minuten met een deksel op de pan garen.

Laat ondertussen 1 pot witte bonen (400 g uitlekgewicht) uitlekken. Snij 400 g tomaten in blokjes.

Doe beide in de pan erbij en laat nog eens ca. 5 minuten garen. Voeg het vlees weer toe, verwarm en breng op smaak.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk, rundvlees
  • 400 g witte bonen uit blik
  • 400 g tomaten
  • 850 g gepelde tomaten, uit blik
  • 500 ml groentebouillon*
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 spaanse pepers
  • 2 paprika's
  • 2 teentje(s) knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

Koolhydraten 23,5 g
waarvan suikers 14,4 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 31,6 g
Vezels 9,5 g
Groenten 340 g
Kcal 287
Zout 2,07 g