Portabella kalfshamburger
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was en schil de wortels en rasp ze vervolgens.
Doe de witte kool en wortels bij elkaar in een grote kom en meng de rozijnen erdoorheen.
Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt en de (appel)azijn.
Voeg de dressing toe aan de wortels en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper. De koolsla is het lekkerste als je het nog even laat koelen in de koelkast.
Maak intussen de knoflookmayonaise. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn. Meng de knoflook door de andere helft van de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper. Zet de knoflookmayonaise opzij.
Pel de ui en snijd in ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kalfsburgers op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant). Bak de uienringen de laatste 5 minuten mee met de hamburgers.
Veeg de portabella’s schoon, besmeer met bakolie en gril de portabella’s aan beide kanten 5 minuten in een grillpan (of gebruik een koekenpan). Breng op smaak met peper.
Was en snijd de Coeur de Boeuf tomaat in dikke plakken. Haal de portabella’s uit de pan en beleg deze met de hamburger, tomatenplakken en verdeel wat knoflooksaus erover. Eindig met de gebakken uienringen.
Serveer de portabella-hamburger met de koolsla.
Tip: Je kunt de mayonaise ook helemaal vervangen door yoghurt of kwark voor een slankere versie. De 'coleslaw' is ook lekker met een frisse, geraspte appel.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten