Posteleinsalade met hamburger
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vlees
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwijder de worteltjes van de postelein, was ze in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de postelein in stukjes van circa 2 cm.
Snijd de voorgekookte bietjes klein (houd de bietjes apart, want de rode kleur geeft erg af). Was de bleekselderij en snijd in halvemaantjes. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
Maak een dressing van yoghurt, olijfolie extra vierge, azijn en peper.
Doe de bleekselderij, postelein en sinaasappel in een kom. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Hak intussen de walnoten in grove stukken.
Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Verdeel de salade over een mooie schaal en leg de rode bietjes en walnoten erover. Heerlijk met een hamburger ernaast.
Tip: Ook erg lekker met krokante (glutenvrije) croutons.