Provençaalse pastasalade

Bereiding

Kook de farfalle, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.

Snijd 2 radicchio en de prei in stukjes.

Laat de zongedroogde tomaten ca. 3 minuten in heet water weken, laat uitlekken en snijd in repen.

Meng voor de dressing de magere yoghurt met de grove mosterd, 1 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn en Provençaalse kruiden. Breng op smaak met peper.

Meng de farfalle met dressing en laat marineren.

Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met peper en paprikapoeder en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.

Meng ui, radicchio en tomaat met de kip, farfalle en dressing.

Ingrediënten

  • 150 g farfalle, ongekookt
  • 300 g kipfilet, rauw
  • 2 kroppen sla (radicchio of rode bladsla)
  • 1 prei
  • 60 g zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 500 ml water
  • 250 g magere yoghurt, naturel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper
  • paprikapoeder

Koolhydraten 41,6 g
waarvan suikers 11,4 g
Vet 10,3 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 35,8 g
Vezels 6,2 g
Groenten 210 g
Kcal 418
Zout 1,27 g