Salade met bloemkoolcouscous
- Lunch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de bloemkool en snij in roosjes.
Doe de roosjes in de keukenmachine en pulseer tot er korrels ontstaan.
Heb je geen keukenmachine? Hak dan de roosjes fijn met een mes.
Kruid de korrels bloemkool met peper, oregano en paprika poeder.
Verhit een droge platte pan en rooster daarin de pompoenpitten totdat ze goudbruin kleuren.
Snijd de ui, paprika en zongedroogde tomaat klein. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak eerst de ui 2 minuten. Voeg daarna de paprika en zongedrooge tomaat toe.
Laat ondertussen de sojabonen uitlekken en spoel af met water. Snijd de avocado in blokjes en bak deze kort mee in de pan.
Stort de bloemkoolrijst in een grote kom. Serveer hier bovenop de avocado, paprika, ui en zongedroogde tomaat uit de pan. Top af met de sojabonen en pompoenpitten.