Salade met roomkaasballetjes
- Voorgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Verkruimel 1 sneetje Fries roggebrood en rooster in een pan zonder vet.
Snijd 1 lente-ui in fijne ringen en meng met 1 eetlepel bieslookringen, 2 eetlepels light roomkaas en 1 eetlepel gehakte koriander.
Breng op smaak met peper en 1 snufje komijnzaad.
Vorm van het mengsel met 2 eetlepels 3 balletjes, wentel door de broodkruimels en druk licht aan.
Verdeel ½ kropsla in stukken en leg op een bord. Schep de roomkaasballetjes erop.
Maak een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels groentebouillon en breng op smaak met peper.
Sprenkel over de salade en bestrooi met rode peperkorrels.