Salade niçoise met mais
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de mais. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf.
Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrels donkergeel is, is de mais gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de korrels taai. Giet daarna het water af.
Breng nog een pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.
Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge en peper.
Meng de dressing met de groenten. Hussel alles goed door elkaar. Garneer de salade met de tonijn, eieren en maiskolf.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten