Scampispiesen op kerrierijst

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met ½ eetlepel kerriepoeder gaar.

Meng de knoflook met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder en marineer daarin de gepelde scampi’s.

Prik de kerstomaten afgewisseld met scampi‘s op 3 lange satéprikkers.

Scheur de romanasla in stukken.

Snijd de champignons in plakjes en schep door de salade.

Meng de magere yoghurt met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper en sprenkel over de salade.

Bak de scampispiesen ca. 4 minuten in 1 eetlepel olie.

Leg de spiesen op de kerrierijst en serveer met salade.

Ingrediënten

  • 40 g zilvervliesrijst, ongekookt    
  • 1 eetlepel kerriepoeder    
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap    
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)    
  • peper       
  • 100 g gepelde scampi´s, rauw    
  • 125 g cocktailtomaatjes    
  • ½ krop romanasla
  • 100 g champignons    
  • 75 g magere yoghurt, naturel    
  • 2 eetlepels olijfolie  

Koolhydraten 45,6 g
waarvan suikers 12,8 g
Vet 25,5 g
waarvan verzadigd 3,9 g
Eiwit 32,4 g
Vezels 8,7 g
Groenten 425 g
Kcal 564
Zout 2,57 g