Schaslick

Bereiding

Snijd 1 paprika in blokjes.
 
Kook de  rijst zoals aangegeven op de verpakking gaar en voeg 5 minuten voor het einde de helft van de paprikablokjes toe. 
 
Snijd 100 g varkensfilet in blokjes en bestrooi met peper. Snij 2 sjalotjes in stukken.
 
Prik de varkensfiletblokjes afgewisseld met de sjalot en paprikablokjes op 2 grote spiesen en bak in 1 eetlepel olie ca. 10 minuten rondom en haal uit de pan.
 
Voeg bij het braadvocht 100 ml tomatensap, roer er 1 eetlepel tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
 
Laat de vleesspiesen daarin ca. 15 minuten gaar worden en draai halverwege.
 
Serveer de vleesspiesen met de tomatensaus en de rijst.

Ingrediënten

  • 100 g varkensvlees, filetlapje, rauw
  • 100 ml tomatensap
  • 50 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 2 sjalotten
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • peper

Koolhydraten 48,2 g
waarvan suikers 11,1 g
Vet 22,4 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 27,3 g
Vezels 5,8 g
Groente 120 g
Kcal 514
Zout 1,4 g