Scholfilet met couscoussalade
- Hoofdgerecht, Vis
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous.
Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Was de abrikozen en snijd in stukken. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Bestrooi met peper.
Meng de abrikozen, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en zet opzij.
Verhit een grillpan zonder bakolie of boter en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel door de couscous.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper. Keer halverwege.
Serveer de scholfilet met de couscoussalade en garneer met fijngesneden venkelgroen.
Tip: Ook erg lekker met fijngesneden dille en munt.