Scholfilet met venkel
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was en snijd de abrikozen klein. Snijd de dadels klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein.
Meng de abrikozen, dadels, sla en tomaat door elkaar in een grote bak/kom.
Maak een dressing van de mayonaise, sojayoghurt, olijfolie extra vierge, citroensap, peper en eventueel zout. Meng door de sla en zet vervolgens opzij.
Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0.5 cm. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt).
Schep de venkel daarna door de salade.
Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, hak grof en strooi over de salade.
Pel de ui en snijd in partjes.
Dep de vis droog met keukenpapier.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet samen met de ui in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege.
Serveer de scholfilet met de salade en garneer met fijngesneden venkelgroen.
Tip: Ook erg lekker met een schijfje citroen, fijngesneden dille en munt.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten