Scones

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Doe het maismeel, zout en bakpoeder door elkaar en mix dit goed. 

Kneed dit samen met de halvarine en melk tot een balletje.  

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en leg het op het bak papier. 

Bak de scones in circa 12 minuten in de oven gaar. 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 125 g maismeel 
  • 80 ml halfvolle melk 
  • 2 eetlepels halvarine 
  • snufje zout 
  • halve eetlepel bakpoeder 

Koolhydraten 9,9 g
waarvan suikers 0,4 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 1,1 g
Vezels 0,4 g
Groente -
Kcal 60
Zout 0,17 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!