Slasoep met radijscrème

Bereiding

Snijd de sla in repen, de aardappelen en de ui in blokjes en bak al roerend in de olie.

Schenk er de groentebouillon bij en laat ca. 15 minuten garen.

Snijd ondertussen de radijsjes in repen.

Meng de cottage cheese met radijs en bieslookringetjes en bestrooi met peper.

Pureer de soep, roer er de room door en breng op smaak met peper.

Garneer de soep met de radijscrème.

 

Ingrediënten

  • 1 krop sla    
  • 200 g aardappelen
  • 1 ui    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 600 ml groentebouillon
  • 50 g radijzen    
  • 100 g cottage cheese    
  • 3 eetlepels bieslook, in ringetjes    
  • peper    
  • 100 ml room, tot 8% vet    

Koolhydraten 15 g
Vet 9,5 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 6 g
Vezels 2,5 g
Groente 50 g
Kcal 174
Zout 1,9 g