Snelle zomerse pasta

Bereiding

Kook de pasta, volgens recept, in ruim water gaar.

Snijd ondertussen de kip, courgette en aubergine in stukjes.

Doe wat olijfolie in een grillpan en bak de kip erin.

Voeg vervolgens, als de kip wit gekleurd is, de courgette en aubergine toe. Voeg ook wat peper toe. 

Halveer de cherrytomaatjes. Giet de pasta af en doe deze in een grote wok.

Roer hier de pesto door en voeg de kip, courgette, aubergine en cherrytomaatjes toe. Roer voorzichtig door elkaar tot de tomaatjes goed warm zijn.

Serveer de pasta in een schaal en strooi er de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.


 

Ingrediënten

  • 240 g volkoren ongekookte pasta (farfalle of penne)
  • 250 g kipfilet
  • 175 g cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pesto
  • 40 g rucola
  • 25 g pijnboompitten
  • 20 g Parmezaanse kaas in vlokken
  • peper

Koolhydraten 46,8 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 19,6 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 35,3 g
Vezels 7,4 g
Groente 180 g
Kcal 517
Zout 0,55 g