Snoepgehaktballetjes
  • recipe icon Hapje, Vlees
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 8

Bereiding

Laat het brood een paar minuten in water weken en knijp goed uit.

Snipper 2 uien en meng met brood, 2 eetlepels mosterd, 2 eieren en 800 g rundertartaar.

Breng goed op smaak met peper, paprikapoeder en verfijn met 2 eetlepels provencaalse kruiden.

Vorm van het mengsel 8 kleine balletjes, druk iets plat en bak ca. 10-15 minuten in 2 eetlepels olie.

Ingrediënten

  • 100 g volkorenbrood
  • 1 glas water
  • 2 uien   
  • 2 eetlepels mosterd   
  • 2 middelgrote eieren
  • 800 g rundertartaar, rauw   
  • peper       
  • paprikapoeder   
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Koolhydraten 7,6 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 10,1 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 25 g
Vezels 1,7 g
Groente 30 g
Kcal 223
Zout 0,48 g