Soukaburger met veldsla
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
Doe de pompoen en ui in een kom en hussel olijfolie extra vierge erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper.
Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Zet eventueel de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan.
Veeg intussen de champignons schoon en snijd doormidden of in vieren.
Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de champignons samen met de soukaburgers 5-10 minuten op een laag vuur.
Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Hak de pinda's grof.
Serveer de geroosterde pompoen en gebakken champignons op een bedje van veldsla. Strooi de gehakte pinda's erover. Heerlijk met de soukaburger ernaast.
Tip: Het is ook erg lekker de pompoen te mengen met verse tijm of rozemarijn.