Spaanse gehaktballetjes
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de romanesco.
Snijd de roosjes van de romanesco en spoel af onder de kraan. Snijd de stronk in blokjes. Kook in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Meng het rundergehakt met peper en de helft van de paprikapoeder. Rol kleine gehaktballetjes ervan.
Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met chilivlokken en de andere helft van de paprikapoeder.
Serveer de romanesco met de gehaktballetjes en giet de warme tomatensaus over het gerecht.
Tip: Kook de romanesco eens in zijn geheel voor een spectaculair resultaat.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten